Studenter
Innspill fra Landskongressen 2019
Til stede: Alexandra Back Ewa Kabza Ingeborg Ytrehus (Unlicensed) Tania Holst Kjetil Myhre Alexander Samsig Jan Erik Robertsen sander.bjorhaug (Unlicensed)
1 Situasjon i dag
JavaBin har i dag hovedsaklig to kontaktpunkter mot studentene:
- JavaZone Academy
- Frivillige studenter på Javazone
- Gratisbilletter for studenter på dag 2 av JavaZone
I tillegg har JavaBin sørlandet en god historikk med studenter, da denne regionen i sin tid ble stiftet av studenter. De har, imidlertid, opplevd i senere tid at det er vanskelig å trekke studenter inn på meetups og andre aktiviteter i javabin
1.1 JavaZone Academy
JavaZone academy arrangeres i januar/februar hvert år og inneholder ca 4 foredrag fra JAvaZone som anses å være av særlig interesse for studentene.
Academy arrangeres i 4 byer, for tiden Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø. Tidligere har academy også være i Trondheim, men dette viste seg vanskelig pga. stor konkurranse fra andre studentaktiviteter
Academy er åpent for alle studenter i disse byene og blir blestet på sosiale medier og via linjeforeningene.
2 Målbilde
Hva slags rolle skal studene ha i/for javabin?
Hva skal javabin være for studentene?
Hvilken rolle studentene skal ha for javabin
Er det fare for at vi får så mange studenter inn at vi begynner å miste de proffe?
Vi anser ikke dette som et problem.
Hva skal javabin være for studene?
Javabin kan tilby:
- Nettverksbygging som gir kontakt med mennesker i store deler av det profesjonnele miljøet
- Community er viktig for de som vil bli noe innen IT i Norge, og JavaBin er det beste miljøet for dette
- Workshops med proffe
- Veiledning av bachelorstudenter
- Koding i kodesmia sammen med profesjonelle programmerere
3 Konkrete tiltak
3.1 JavaZone Academy
Jan Erik Robertsen har ledet Javazone academy i noen år og vi håper at han ønsker å være med på dette også denne sesongen.
Det er mye arbeid som skal gjøres, særlig med den praktiske gjennomføringen. Jan Erik Robertsenoppfordres vet nå at det er mange i javabin som er opptatt av forholdet til studentene. Vi håper at flere kan være med å planlegge og arrangere academy. Det sikrer at arbeidsmengden per arragør blir mindre og at vi har gode muligheter for kompetanseoverføring slik at know-how og kontakter for hvordan dette gjennomføres blir i organisasjonen.
JavaZone academy bør brukes aktivt til å rekruttere frivillige til javabin.
3.2 Eksamensforbredelse
Ansvarlige: Alexander Samsigog Alexandra Back
JavaBin består av mange dyktige fagfolk og kan være en ressurs for studenter i tiden opp mot eksamen.
Vi kan arrangere eksamenshjelp der vi stiller et lokal til rådighet med mat og drikke for studene i forkant av eksamen der vi henger sammen med de og er tilgjengelige for å gi råd og veiledning mens de jobber med eksamensoppgaver eller lignende.
Vi tror at en helgedag er mest relevant for dette, og tviler på om Teknologihuset har gode nok arbeidsplasser til at det blir effektivt der. Kanskje kan vi samarbeide med Mesh om dette?
3.3 Veiledning av bachelorstudenter
Ansvarlige: Pathar ansvar for å sjekke med utdanningsinstitusjonene om javabin er interessant som ekstern partner. Kjetil Myhreforankrer internt at vi har rådgiverresurser tilgjengelig for denne oppgaven
Flere av utdanningsinstitusjonene i Oslo har bachelorprogrammer der studentene jobber hos en ekstern partner eller "kunde" og produserer noe som del av oppgaven.
Her kan, for eksempel, javabin tilby en oppgave der studentene programmerer/lager noe kult som vi kan vise/bruke på javabin-standen på JavaZone. Det vil kunne gi eksponering for studentene som har laget det og for utdanningsinstitusjonen.
Her trenger vi konkrete folk internt i javabin som kan ha det formelle rådgiver-ansvaret og vi må jobbe mer med denne saken forå konkretisere hva som skal gjøres. Er det tilstrekkelig med en tirsdagkveld i ny og ne, eller vil rådgiverrollen kreve større grad av ansvar/dedikasjon.
3.4 Meetups / Workshops rettet mot studenter
Ansvarlig: Up for grabs
Vi ser at meetupene vi holder i dag ikke appellerer noe særlig til studenter. Vi antar dette er fordi det faglige nivået er for høyt til at studentene vil ha særlig utbytte av meetupene.
Vi ønsker å se på muligheten for å arrangere meetups som er rettet mot studenter med et lavere faglig nivå.
Særlig tror vi at workshops er en bra ting der vi starter med en gjennomgang av et tema og studentene så får mulighet til å kode selv med utgangspunkt i maler eller halvferdige oppsett. Særlig Bekk har flere eksempler i sin github på workshopper vi tror vil kunne fungere fint for studentene.
Vi innser at det vil være en ganske stor jobb å sette opp en slik workshop, men vi tror denne vil kunne brukes mange ganger og i flere regioner.
3.5 Frivillig på javazone
Ansvarlig: Up for grabs. Livar Bergheim?
Vi har en stor gruppe studenter som er frivillige på javazone. Disse bør vi finne en måte å bruke/engasjere senere.
Hvordan kan vi beholde noen av disse i organisasjonen?